Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №5
Сумська обл., м. Кролевець

Літо, прощавай!

Закінчився літній оздоровчий період у Кролевецькому закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №5.

Цього року він проходив в умовах дії воєнного стану в Україні. Проте, колектив закладу доклав максимум зусиль, щоб діти, перебуваючи в садочку, провели час весело, цікаво, корисно та пізнавально.

Літо для наших малюків  розпочалося святом до Дня захисту дітей. Цього дня малюки мали можливість ще й гарно відпочити, вони прийняли участь у конкурсі малюнків на асфальті. З задоволенням переглянули концертну програму дітей – випускників дитячого садочка.

Діяльність ЗДО у літній період спрямовувалась на організацію змістовного, різноманітного буття з метою оздоровлення дітей, забезпечення їхнього активного відпочинку, закріплення, уточнення, розширення запасу набутих упродовж навчального року знань через різні види дитячої діяльності: рухової, ігрової, пізнавальної.

Щоденний ранковий прийом дітей розпочинався з ранкової гімнастики на свіжому повітрі, що вводило дітей у загальний ритм життя та створювало їм гарний настрій. У літній час значна увага приділялась проведенню на свіжому повітрі ігор з піском, водою, повітрям. Літня пора сприяє активнішому контакту з природою через спостереження, дослідницько – пошукову роботу, проведення народних ігор.

Цікавим також було проведення свят ("Спас завітав до нас", "Ми шукаємо таланти", "День Незалежності України", "Гавайська вечірка"), тематичних днів (день смугастого одягу, день бантиків, день капелюшка), днів здоров’я. Нажаль, воєнний стан вніс свої корективи у організацію життєдіяльності малят. Проте, педагоги дбали про те, щоб під час перебування дітей в укритті, вихованці мали змогу з користю провести цей час. Так, вихователі розповідали дітям цікаві історії, читали казки, проводили бесіди на різні теми, грали в дидактичні ігри.

Проблеми оздоровлення дошкільнят, зміцнення та збереження їхнього здоров’я ніколи не втрачають своєї актуальності, тому в літній період оздоровчо-профілактична робота в дитсадку спрямована насамперед на охорону та зміцнення психічного та фізичного здоров’я дітей, підвищення захисних сил організму, виховання стійкого інтересу до рухової активності, звички до здорового способу життя, формування життєво-необхідних рухових умінь, навичок та фізичних якостей, формування культури здоров’я. Щоденно в кожній віковій групі проводились рухливі ігри, що в свою чергу забезпечувало активний руховий режим протягом дня.

Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб є повноцінне харчування. Організація харчування дітей в літній період здійснювалась згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”, чинних санітарних норм та правил.

Ось так в розвагах, веселощах, цікавих бесідах, пізнавальних дослідах, гамірливих іграх, народних забавах промайнуло літо в нашому садочку. Віримо, що швидко пролетить новий навчальний рік, і наступне літо 2024 року ми зустрінемо вже під мирним небом нашої незламної та сильної України!!!

 

 

« повернутися до списку новин

 

Календар України. Українське ділове мовлення

Погода
 
 

Логін: *

Пароль: *